Qui som?

El Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals neix gràcies a l’aliança entre l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Associació Barcelona Health Hub (BHH).

+
+
Membres del equip
Amb el suport de
Equip assessor

Direcció del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals

Mar Gomis-Pastor

Doctora en Medicina, menció internacional per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista clínica en Farmàcia Hospitalària. Amb experiència en la coordinació del disseny, desenvolupament, validació clínica i implementació en la pràctica clínica de solucions digitals, i en concret, salut mòbil i eConsulta.

La seva tesi doctoral “Improvement in Clinical Practice Using mHealth Technology” li va portar a combinar les tasques assistencials en pacients d’alta complexitat, com són els trasplantats cardíacs, amb la incorporació de la innovació a la pràctica clínica.

Ha estat farmacèutica clínica adjunta del Servei de Farmàcia, responsable de Servei de  Cardiologia, Cirurgia Cardíaca i Trasplantament Cardíac. Des de 2013 és coordinadora de salut digital en més de 15 patologies d'elevada complexitat a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP), incloent-hi les etapes del disseny, desenvolupament i implementació de noves pràctiques i rutes assistencials de seguiment integral i multidisciplinari recolzades en la salut digital. Tasca que combinava al Servei de Farmàcia amb l’atenció a través d’eines de telemedicina en diferents poblacions complexes.

En l'àmbit docent ha participat en cursos i jornades sobre farmacologia, salut digital, innovació i comunicació activa. És tutora de rotacions de residents, màsters i graus universitaris i directora de tesis doctorals clínic-tecnològiques amb un marcat caràcter assistencial.

Ha treballat com a consultora sanitària i vocal de la Comisión Nacional de la especialidad de Farmacia Hospitalaria y Atención Primaria del Ministerio de Sanidad y Consumo. Ha participat i liderat guies de pràctica clínica relacionades amb la telemedicina, així com articles científics mostrant interès per la recerca clínica aplicada. És investigadora principal i col·labora en múltiples projectes innovadors en curs.

Ha estat recentment premiada amb el projecte competitiu d’expansió de la salut mòbil a través de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria (SEFH), el qual coordina junt amb l'Hospital Gregorio Marañón. Projecte que, en una primera fase durant el 2022-2023, preveu incorporar la tecnologia mHealth en uns 60 hospitals espanyols.

Actualment, combina la tasca assistencial d’atenció al pacient trasplantat cardíac amb la innovació més assistencial. Concretament, immersa en la direcció de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau i la direcció del Centre de Validació de Solucions Digitals, nascuda de l’aliança entre el Barcelona Health Hub i Sant Pau.

+

Equip directiu

Dr. Adrià Comella
Director gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
Cristian Pascual
President Barcelona Health Hub
Dr. Òscar Garcia-Esquirol
Vicepresident i director Mèdic de Barcelona Health Hub
Dra. Mar Gomis-Pastor
Directora del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals
Unitat de Salut Digital
de Sant Pau

Campus Salut d’Innovació

El Campus Salut d’Innovació de Sant Pau aposta per la tecnologia puntera, per la transformació digital i pel desenvolupament de solucions tecnològiques aplicades al camp de la salut.

El Campus compta a més amb l’Institut de Recerca Sant Pau, peça clau per dur a terme els assaigs clínics amb garanties de qualitat i seguretat. La Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau impulsa la creació del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals Sanitàries.

Equip assessor

Dr./Dra. Investigador/ra principal del projecte de validació
Expert/a en la patologia especialitzat en l’àrea clínica de validació
Dra. Rosa Antonijoan
Experta en assajos clínics
Directora del CIM Sant Pau
Directora del Servei de Farmacologia Clínica de Sant Pau
Dra. Iluminada Corripio
Psiquiatra, Hospital de Sant Pau
Comitè directiu de la Xarxa d'Innovació
en Tecnologia i Salut Mental (TECSAM)
Dr. Josep Estadella
Ginecòleg, coordinador del Procés Ambulatori i ASSIR Guinardó
Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau
Dr. Òscar Garcia-Esquirol
Director Mèdic
Barcelona Health Hub
Dra. Mar Gomis-Pastor
Directora de la Unitat de Salut Digital de Sant Pau
Directora del Centre de Validació Clínica de Solucions Digitals
Gerardo Ontiveros
Coordinador Sistemes d’Informació
Unitat de Salut Digital de l'Hospital de Sant Pau
Míriam Ors
Cap de la Unitat de transferència i innovació i adjunta a la direcció científica, Institut de Recerca de Sant Pau
Expert en Epidemiologia i Estadística
Unitat de Salut Digital de l'Hospital de Sant Pau